Bowenterapi

Bowenterapi – något för dig?

Bowenterapi är en mjuk, smärtfri och effektiv behandlingsform som främjar kroppens egen läkningsförmåga. Behandlingsformen kommer ursprungligen från Australien och ar utvecklad av Thomas Bowen.

En behandling tar cirka 45 minuter och passar människor i alla åldrar.

Jenny vid massagebänken. - bild på Jenny
Jenny vid massagebänken.

Med tummar och fingrar stimuleras specifika punkter på kroppen. Detta sker genom att terapeuten utför speciella rullningar över muskler och senor. Rullningen startar en vibration genom kroppens vävnader, vilket i sin tur leder till positiva förändringar i kroppen. Blod och lymf-flöde ökar, muskelspänningar och låsningar i leder släpper.

Eftersom de flesta av punkterna ligger på samma ställe som akupunkturpunkterna, påverkas också energin i merdiansystemet. Även nervfunktionerna påverkas positivt av Bowenterapi.

Mer energi, reducerad smärta och stress samt balans mellan kropp och själ är vanliga resultat efter behandling med Bowenterapi. Det finns egentligen inga begränsningar för vad som kan behandlas med Bowenterapi.

Några exempel där behandlingsmetoden har gett goda resultat är:

  • Muskel- och ledbesvär
  • Sport- och arbetsskador
  • Golf-, mus- och tennisarm
  • Luftvägsbesvär, astma och allergier
  • Huvudvärk och migrän
  • Problem med rygg och nacke
  • Mag- och tarmbesvär
  • Cirkulationsbesvär
  • Stressrelaterade besvär
  • Som avslappning

Jag har ovanligt varma och energigivande händer vilket fördjupar upplevelsen av Bowenterapin. Någon gång i bland är mina händer kalla. De få gångerna blir effekten bra, men annorlunda.

Klientfall

Ischiassmärtor, man 45 år

Ischiassmärtor ifrån säte, ner i ena benet samt stelhet, muskelspänningar i rygg och säte. Klienten har haft besvären från och till i tre år. Efter en behandling var ischiassmärtor borta. Går på underhållsbehandling, för att hålla musklerna mjuka och smidiga.

Klimakteriebesvär, kvinna 50 år

Känt sig trött, lätt irriterad och kände inte igen sig själv. Efter tre behandlingar kände hon sig som vanligt igen. Mer energi, och avslappnad i muskler. Klienten märkte också att hon hade lättare for att gå ner i vikt när kroppen kom i balans.

Huvudvärk, kvinna 37 år

Huvudvärk dagligen i två år, mer vid stress. Spänningar i nacke och axlar. Efter två behandlingar upplever hon mindre huvudvärk, efter fyra behandlingar ingen huvudvärk. Går nu på förebyggande behandling en gång per månad för att inte få spänningar igen.

Ryggvärk, kvinna 44 år

Mångårig värk i rygg och nacke av kontorsarbete samt efter en fallolycka. Hon anser att den smärtfria behandlingen är minst lika effektiv som klassisk massage. Efter tre gånger, en gång i veckan, blev hon besvärsfri och går nu på förebyggande behandling för att kompensera kontorsarbetet.

Uppdaterad 2017-04-25